23948sdkhjf

Underhållsbranschen är samlad

Underhållsbranschen har återigen samlats. Många är på plats i Göteborg på Underhållsdagen för att ta del av och dela med sig av nya kunskaper. 

Det händer mycket i underhållsbranschen. Nya tekniker och innovationer samtidigt som det råder brist på utbildad personal. Konferensen är därför en given plats för branschen att ta del av värdefulla insikter och innovationer. 

Underhållsdagen berör teman som teknisk innovation, digital transformation, effektiv resursanvändning och hållbarhetsinitiativ. Dagen handlar kort sagt om att tillgodose behoven hos olika sektorer och intresseområden inom underhållsbranschen.

– Underhållsdagen har i år lockat många. Vi har ett format som är vårt mest interaktiva någonsin, säger Jens Österström, projektledare för Underhållsdagen.

Dagen varvas med talare, tid för mingel och workshops.

– Förutom att vi har intressanta talare och workshops så har vi i år lagt till ett diskussionsforum där deltagarna ges möjligheten att ta med sina egna utmaningar i sin verksamhet och diskutera igenom dem på plats med sina branschkollegor.

En av årets talare är Hans Hellström, grundare av Digimant. Under hans föredrag delade han med sig av hur företag tar sig mot ett digitaliserat underhåll.

– Digitalisering är inte en magisk lösning på allt. Till att börja med måste den grundläggande underhållsstyrningen vara på plats, exempelvis ett kvalitativt anläggningsregister, en robust planerings- och arbetsorderprocess och en god förrådsstyrning, säger Hans Hellström.

Vidare fick deltagarna ta del av digitaliserad konsekvensklassning som Christoffer Eriksson och Peter Hallengren från Relcon, en del av Erinova Group, fördjupade sig inom.

– Det handlar om att ranka funktionerna i anläggningen. Det är beslutsstöd som gör det lättare att välja rätt underhåll. Genom att använda sig av konsekvensklassificering optimeras hela underhållsprocessen, förklarar Peter Hallengren.

UE Systems arrangerar en workshop där de diskuterar de mest aktuella områdena inom branschen och dagen avslutas sedan med en spännande paneldebatt​ - Så lyckas du med digitaliseringsresan. 

Mer om dagen som just nu pågår kommer på uochd.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078