23948sdkhjf

AI skapar morgondagens superjäst

Carlsbergs laboratorier utvecklar tusentals nya smaknyanser, som är omöjliga att skilja från varandra. Därför ska nu bryggeriet införa artificiell intelligens, som ska hjälpa forskarna. Därmed kan morgondagens smakpåverkande jäststammar tas fram mycket snabbare än i dag.
Om man tror att ölbryggning i industriell skala enbart är ett hantverk och inte tung forskning kan det vara motiverat med ett besök på Carlsbergs forskningslabb i köpenhamnsstadsdelen Valby.

Här finns labb med kolvar, bubblande vätskor och kylskåp med jästprover. Det var här som jästfysikern och laboratoriechefen Emil Chr. Hansen år 1883 isolerade...
Vill du få åtkomst till allt?
Prova 30 dagar för 0 kr.
Inga bindningstider eller kortuppgifter krävs.
Prova nu
Köp en prenumeration
Utforska våra prenumerationslösningar och välj den som passar dina behov.
Välj din prenumeration
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078