Sill på bordet kräver avancerad process
För att vi ska få sill på bordet krävs en processindustri med doseringssystem för starkt koncentrerade, ibland farliga vätskorna, blandningskärl och system med säkerhetsventiler om högt tryck skulle uppstå i processen. Vi har besökt sillfabriken.
Fiskebåten Carmona lägger till vid kajen hos Scandic Pelagic i Ellös på Orust med nyfångad sill som här börjar sin resa till konsumenterna. Personal från företaget kontrollerar temperatur, kvalitén och storleken på fisken innan den pumpas in anläggningen. Det är full fart när fisken fileas och skärs i lämpliga bitar som sedan ska läggas in i en för...
Vill du få åtkomst till allt?
Prova 30 dagar för 0 kr.
Inga bindningstider eller kortuppgifter krävs.
Prova nu
Köp en prenumeration
Utforska våra prenumerationslösningar och välj den som passar dina behov.
Välj din prenumeration