23948sdkhjf

Satsning på kvinnliga toppar

23 augusti öppnade ansökan till Female Leading Engineer som ska synliggöra högpresterande nyexaminerade kvinnliga civilingenjörer och skapa en jämnare maktbalans mellan män och kvinnor i näringslivet.
– Enligt Allbrightrapporten 2015 vill 83 procent av de kvinnliga ingenjörsstudenterna bli ledare i framtiden, vilket vittnar om den potential som finns runt om på de tekniska högskolorna i Sverige, säger Caroline Bouzi, styrgruppsmedlem i Female Leader Engineer.

Caroline Bouzi fortsätter:

– Industriföretag har mycket att vinna på att ta tillvara på den här möjligheten, man har sett att företagen går miste om enorma summor i brist på mångfaldhet i styrelsen.

Under hösten öppnar de sex partnerföretagen AstraZeneca, Ericsson, Fortum, Sandvik, Scania och Skanska sina dörrar för de 20 deltagarna som under september kommer att tas ut till utmärkelsen Female Leader Engineer. Under dessa exklusiva partnerdagar får deltagarna bekanta sig med företagens verksamhet och arbetskultur.

– Det är viktigt att du som anställd kan känna att företagets värderingar stämmer överens med dina, säger Anna Wingqvist, styrgruppsmedlem i Female Leader Engineer och anställd på ett av partnerföretagen.

Utöver besöken får deltagarna delta i aktiviteter som intervjuer, tester av analytisk förmåga och case-lösning, på resan mot prisceremonin där framtidens kvinnliga ledare – tillika vinnaren av ett skräddarsytt traineeprogram – utses.

Vinnaren får även ett coachingprogram från Kvinnokompetensen för att utveckla sitt självledarskap och därmed kunna leda andra på ett bättre sätt. Rekryteringsprocessen sköts av headhuntingföretaget Talent Eye som arbetar just med att varje person ska hitta rätt roll utifrån sin egen profil och sina preferenser.

Utmärkelsen tilldelas varje år en kvinnlig civilingenjörsstudent som utmärkt sig i problemlösning och sitt sätt att leda människor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078